ΑΡΧΑΡΙΟΣ
Το πλέξιμο είναι ένα ευχάριστο και πολύ χαλαρωτικό χόμπι, και δεν απαιτείται τίποτα ιδιαίτερο για να ξεκινήσετε! Χρειάζεστε μόνο ένα βελονάκι και κάποια νήματα για αρχή.

Μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικά νήματα σε όλα τα καταστήματα που εμπορεύονται κλωστές. Στο blog μας θα σας μάθουμε πώς να πλέκετε ακόμα και αν δεν έχετε ποτέ  πιάσει βελονάκι στα χέρια σας.

Οπλιστείτε με υπομονή και όρεξη και σύντομα θα μπορείτε να καμαρώνετε τα δικά σας αριστουργήματα!

1. ΑΛΥΣΙΔΑ
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρατάτε το βελονάκι και το νήμα. Προς το παρόν θα σας δείξουμε σε εικόνες και βίντεο ένα συγκεκριμένο τρόπο μέχρι να μπορέσουμε να ανεβάσουμε δικά μας βιντεάκια όπου θα μπορείτε να δείτε διαφορετικούς τρόπους καθώς – πολύ σημαντικό- και οδηγίες στα ελληνικά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα παρακάτω βήματα
Βήμα 1: Τοποθετήστε το βελονάκι ανάμεσα δείκτη του χεριού σας και το νήμα. 
Θα πρέπει συνεχώς να κρατάτε το νήμα μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Το μεσαίο και το τελευταίο  δάκτυλο μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να ελέγχουν την άλλη άκρη του νήματος, όπως ξετυλίγεται από το κουβάρι.


Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε το βελονάκι για να στρέψετε το νήμα έτσι ώστε να δημιουργήσετε μία χαλαρή θηλιά.Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε το βελονάκι σας για να τραβήξετε το νήμα μέσα από τη θηλιά που δημιουργήσατε πριν.


Βήμα 4: Τώρα έχετε μια χαλαρή θηλιά στο βελονάκι σας. Θα χρειαστεί να την σφίξετε τόσο όσο χρειάζεται για να μπορεί να περάσει το βελονάκι και η κλωστή ξανά από μέσα.για να δημιουργηθεί η αλυσίδα. Αν επαναλάβετε πολλές φορές το βήμα 3 και 4 δημιουργώντας κάθε φορά και από μία νέα θηλια τότε θα έχετε πλέξει την πρώτη σας αλυσίδα!
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε βήμα βήμα πως μπορείτε να κάνετε την αλυσίδα.
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω σύντομα θα έχουμε δικά μας βίντεο με οδηγίες
στα ελληνικά!!!
2. ΜΟΝΟΒΟΥΛΟΤΟ


Το μονοβούλοτο είναι η επόμενη πλέξη που πρέπει ένας αρχάριος να μάθει. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα πλεχτά αποτελώντας βασικό μέρος των σχεδίων. Συνήθως χρησιμοποιείται στο τελείωμα των εργόχειρων. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές ανάλογα με το τι θέλετε να φτιάξετε και το σχέδιο. 
Μπορούμε να κάνουμε το μονοβούλοτο περνώντας τη κλωστή κάτω από τη θηλιά ή περνώντας την κλωστή από το πίσω μέρος της θηλιάς.  Παρακάτω περιγράφουμε βήμα βήμα πως γίνετε το μονοβούλοτο με άλλο τρόπο περνώντας δηλαδή την κλωστή από την μπροστινή πλευρά της θηλιάς.(Δεν έχει σημασία ποιο τρόπο θα επιλέξετε να τοποθετήσετε το βελονάκι σας, τα βήματα που ακολουθούν θα είναι το ίδιο.)
 Βήμα 1:
Κάνουμε αλυσίδα όπως περιγράψαμε στο παραπάνω μάθημα. Όταν φτάσουμε το επιθυμητό μήκος γυρίζουμε το βελονάκι και την αλυσίδα από τα δεξιά προς τα αριστερά και περνάμε το βελονάκι από το μπροστινό μέρος της θηλιάς που έχει δημιουργηθεί με την αλυσίδα.

Βήμα 2:

Αφού έχετε τοποθετήσει το βελονάκι σας μέσα από το μπροστινό μέρος της θηλιάς, έχετε τώρα 2 θηλιές στο βελονάκι σας,

Βήμα 3:

Γαντζώνετε κλωστή και την περνάτε μέσα από τις θηλιές τραβώντας προς τα πίσω το βελονάκι.
Βήμα 4:
Τώρα έχετε πάλι μόνο μία θηλιά στο βελονάκι σας η οποία θα είναι το σημείο εκκίνησης για το επόμενο μονοβούλοτο ακολουθώντας από την αρχή τα ίδια βήματα.


Συμβουλή: Κάθε φορά που μαθαίνετε μια νέα πλέξη επαναλάβετε πολλές φορές μέχρι να μην χρειάζεται να κοιτάτε τις οδηγίες. Επίσης προσπαθήστε να κάνετε χαλαρές τις θηλιές τόσο όσο χρειάζεται για να περνά το βελονάκι με άνεση, κυρίως στην πρώτη σειρά η οποία μπορεί να είναι μια πρόκληση, ιδιαίτερα για τους αρχάριους
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλα τα παραπάνω βήματα.3. ΒΟΥΒΟ Η΄ΚΡΥΦΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ

Το βουβό ποδαράκι χρησιμοποιείτε συνήθως στα τελειώματα και στις ενώσεις. 

 Α. ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε ένα τελείωμα.

Βήμα 1:

Έχετε φτάσει στο τελείωμα έχοντας μια θηλιά στο βελονάκι σας. Περάστε το βελονάκι στην πρώτη θηλιά του πλεκτού σας. 


Crocheting a Slip StitchΒήμα 2: 

Τραβήξτε κλωστή και περάστε την απευθείας μέσα από τη θηλιά που είχατε στο βελονάκι σας.  Έχετε ξανά μία θηλιά στο βελονάκι σας. στην παρακάτω εικόνα βλέπετε πως θα δείχνει το τελείωμα στο πλεκτό σας. 


Crocheting a Slip Stitch

Β. ΕΝΩΣΕΙΣ

Στις παρακάτω εικόνες βλέπετε βήμα βήμα πως να κάνετε ένωση σε κύκλο που συνήθως χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε σκουφιά, θήκες και ότι άλλο πλέκετε κυκλικά. 

Join With a Slip Stitch to Form a RingΒήμα 1
Κάντε όση αλυσίδα (εικόνα Α, Β) σας λένε οι οδηγίες του πλεκτού σας (π.χ. 6 αλυσίδες)

Βήμα 2
Αφού ολοκληρώσετε την αλυσίδα που θέλετε περνάτε το βελονάκι από την πρώτη αλυσίδα (εικόνα C,D) και τραβάτε κλωστή με το βελονάκι μέσα από τις δύο θηλιές που υπάρχουν στο βελονάκι σας(εικόνα Ε, F).

Μόλις ολοκληρώσατε την ένωση και δημιουργήσατε ένα κύκλο (εικόνα G).4.ΜΙΣΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ

 

1ός τρόπος πλέξηςΗ πλέξη με μισό ποδαράκι είναι μια εύκολη πλέξη πο την συναντάμε συχνά. Μπορείτε να την πλέξετε σαν βασική πλέξη ή σαν μέρος σε σχέδια για μπλούζες, κασκόλ, σκουφιά κ.λπ. με χοντρό βελονάκι και χοντρή κλωστή ή με λεπτό βελονάκι και νήμα για πετσετάκια και καρέ. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα
1ός τρόπος πλέξηςΒήμα 1: Ξεκινήστε να πλέξετε με το βελονάκι μια αλυσίδα.


     
Βήμα 2: Όταν φτάσετε το επιθυμητό μήκος μετράτε δύο θηλιές παίρνετε με το βελονάκι κλωστή, παρακάμπτετε τις δυο θηλιές και βουτάτε το βελονάκι στην τρίτη θηλιά.
                             
          
Παίρνετε κλωστή με το βελονάκι και την περνάτε μέσα από τη θηλιά. Τώρα έχετε τρεις θηλιές στο βελονάκι σας.
Βήμα 3: Τυλίξτε το νήμα πάνω από βελονάκι σας και πάλι. Τραβήξτε με μια κίνηση μέσα και από τις τρεις θηλιές. Μόλις ολοκληρώσατε το μισό ποδαράκι!
Βήμα 4: Επαναλάβετε τα ίδια βήματα ξανά και ξανά και ξανά μέχρι να τελειώσουν όλες οι θηλιές της αλυσίδας. Για να ανεβείτε στην επόμενη σειρά κάντε δύο αλυσιδάκια και γυρίστε το πλεκτό από την αντίθετη φορά. Επαναλάβετε τα βήματα. 

2ός τρόπος πλέξης

Για να έχετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει μια πιο αραιή πλέξη ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα με τη διαφορά ότι δεν θα κάνετε ένα ποδαράκι σε κάθε θηλιά αλλά θα παραλείπετε μια θηλια και θα πλέκετε το ποδαράκι σε κάθε δεύτερη θηλιά.

Βήμα 1: Παίρνετε κλωστή με το βελονάκι και την περνάτε μέσα από τη 2η θηλιά παρακάμπτοντας την πρώτη θηλιά. Στη συνέχεια παίρνετε ξανά κλωστή και την περνάτε μέσα από τη θηλιά


Βήμα 2: Τώρα έχετε τρεις θηλιές στο βελονάκι σας.Τυλίξτε το νήμα πάνω από βελονάκι σας και πάλι. Τραβήξτε με μια κίνηση μέσα και από τις τρεις θηλιές. Μόλις ολοκληρώσατε το μισό ποδαράκι!

5. ΔΙΠΛΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ


Η πλέξη  διπλό ποδαράκι είναι επίσης μια εύκολη πλέξη που την συναντάμε συχνά. Μπορείτε να την πλέξετε σαν βασική πλέξη ή σαν μέρος σε σχέδια για μπλούζες, κασκόλ, σκουφιά κ.λπ. με χοντρό βελονάκι και χοντρή κλωστή ή με λεπτό βελονάκι και νήμα για πετσετάκια και καρέ. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

Βήμα 1: Ξεκινήστε να πλέξετε με το βελονάκι μια αλυσίδα(κάνετε ακριβώς τα ίδια βήματα 1-3 με το μισό ποδαράκι).Όταν φτάσετε το επιθυμητό μήκος μετράτε δύο θηλιές παίρνετε με το βελονάκι κλωστή, παρακάμπτετε τις δυο θηλιές και βουτάτε το βελονάκι στην τρίτη θηλιά. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε τα βήματα σε προχωρημένο πλεκτό.


Βήμα 2Παίρνετε κλωστή με το βελονάκι και την περνάτε μέσα από τη θηλιά.


Βήμα 3: Τώρα έχετε τρεις θηλιές στο βελονάκι σας.
Τυλίξτε το νήμα πάνω από βελονάκι σας και πάλι. Τραβήξτε με μια κίνηση μέσα και από τις πρώτες δύο θηλιές. Έχετε ξανά δύο θηλιές στο βελονάκι σας.

Τυλίξτε το νήμα πάνω από βελονάκι σας και πάλι. Τραβήξτε με μια κίνηση μέσα και από τις πρώτες δύο θηλιές. Έχετε ξανά δύο θηλιές στο βελονάκι σας.


Βήμα 4: Τυλίξτε ξανά το νήμα γύρω από το βελονάκι σας και τραβήξτε το βελονάκι σας μέσα από τις δύο θηλιές. Μόλις ολοκληρώσατε το διπλό  ποδαράκι!Βήμα 5: Επαναλάβετε τα ίδια βήματα ξανά και ξανά και ξανά μέχρι να τελειώσουν όλες οι θηλιές της αλυσίδας. Για να ανεβείτε στην επόμενη σειρά κάντε τρία αλυσιδάκια και γυρίστε το πλεκτό από την αντίθετη φορά. Επαναλάβετε τα βήματα.

 Αν μάθετε την πλέξη αυτή θα μπορέσετε να κάνετε και τα κουτάκια. 

 6. ΚΟΥΤΑΚΙΑ

Ξεκινήστε ακλουθώντας τα βήματα 1 έως 4 από την πλέξη διπλό ποδαράκι.
Βήμα 5: Κάνετε δύο αλυσιδάκια, παίρνετε με το βελονάκι κλωστή, αφήνετε δύο θηλιές και περνάτε το βελονάκι με το νήμα από την επόμενη.  
Βήμα 6:Τώρα έχετε τρεις θηλιές στο βελονάκι σας. Τυλίξτε το νήμα πάνω από βελονάκι σας και πάλι. Τραβήξτε με μια κίνηση μέσα και από τις πρώτες δύο θηλιές. Έχετε ξανά δύο θηλιές στο βελονάκι σας.
Βήμα 7: Τυλίξτε ξανά το νήμα γύρω από το βελονάκι σας και τραβήξτε το βελονάκι σας μέσα από τις δύο θηλιές. Μόλις ολοκληρώσατε το κουτάκι.27 σχόλια:

 1. Πωωπωω!! Δεν ειχα σκεφτει ποτε να αρχισω το πλεξιμο αλλα τωρα που ειδα αυτες τις οδηγειες, αυτα τα βιντεο.....ΠΟΡΩΘΗΚΑ!! Εψαχνα ενα sait ελληνικο, με σαφης οδηγειες και αργα(περιπου) βηματα....και το βρηκα!! Αντε!! Παω να παρω βελονες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τελεια μ αρεσει πολυ αν τυχον ανεβασετε κι αλλες οδηγιες παρακαλω να με ενημερωσετε στο despoinadrolia@yahoo.gr ευχαριστωωω πολυ!!και ειναι τελεια ολα αυτα που γραφετε!!!ελπιζω να μα8ω να πλεκω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. συγχαρητήρια πολύ καλές οδηγίες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα, μετά από 4 ώρες που προσπαθώ να καταλάβω τις πλέξεις ανακάλυψα την σελίδα σας. Χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με κάποιες πλέξεις (για μοτιφ, λουλουδάκια δεν ξέρω πως τα λένε) που δεν μπορώ να καταλάβω. Αν θέλετε να με βοηθήσετε το e-mail μου είναι cliopolumerou@gmail.com
  Σας ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το block σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστούμε πολύ!!! Θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε υλικό και ελπίζουμε σύντομα το plexe plexe με βελονάκι να γίνει plexe plexe με βελονάκι και βελόνες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επειδη μου αρεσε πολυ αυτη η αναρτηση και ειμαι ετοιμη να ξεκινησω θα ηθελα να μου πειτε τι ακριβως να προμηθευτω;τι νουμερο βελονακι και τι νουμερο κλωστη ειναι αυτα που χρησιμοποιειται;ευχαριστω!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα! Υποθέτω πως αναφέρεσαι στην ανάρτηση πως να φτιάξω ένα μπολερό. Τα υλικά που αναφέρουμε στο μπολερό είναι για Μedioum. Για να έχεις το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα διαλέξεις νήμα για 6 mm βελονάκι. Πάνω στην ετικέτα αναφέρει το μέγεθος για βελόνες και για βελονάκι. Αν δεν μπορείς να τα βρεις μόνη σου ζήτα βοήθεια από την πωλήτρια. Το νήμα που θα χρειαστείς είναι περίπου στα 600 μέτρα. Άρα θα υπολογίσεις ανάλογα με το νήμα που θα διαλέξεις πόσα κουβάρια θα αγοράσεις. Τip: πάντα να υπολογίζεις τα μέτρα που θέλεις όταν αγοράζεις νήμα και όχι τα γραμμάρια γιατί πολλές φορές το νήμα είναι βαρύ και θα δείτε ότι 100 γραμ. μπορεί να είναι 180 μ. σε ένα νήμα και σε άλλο τα ίδια γραμμάρια να είναι 300 μ. Αυτά! Καλή επιτυχία!

   Διαγραφή
 7. Καλησπερα.Μπραβο για τη σελιδα σας.οι οδηγιες ειναι πολυ αναλυτικες και κατανοητες.Ομως θα ηθελα να κανω μια παρατηρηση καλοπροαιρετη.Αλλο ειναι το πλεξιμο με τσιγκελακι και αλλο με βελονακι.Αυτο που δειχνεται ειναι ΤΣΙΓΚΕΛΑΚΙ.Το πλεξιμο με βελονακι,γινεται με βελονι που κενταμε η μπαλωνουμε,δηλαδη με μια βελόνα λεπτη συνηθισμενη.παιρνουμε κλωστη της αρεσκειας μας κανουμε ενα λεπτο κομπο,οπως όταν θέλουμε να μπαλώσουμε και ΠΛΕΚΟΥΜΕ με το βελονακι,δηλαδη τη απλη βελονα.Η γιαγια μου επλεκε και με τσιγκελακι και με βελονακι.Συγνωμη αν σας κουρασα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Βελονάκι ή τσιγκελακι είναι ένα και το αυτό.
  Η μέθοδος που αναφέρεται με το βελόνι είναι άλλη τεχνική (αφορά κέντημα, κοφτό κέντημα ή αζούρ, και λοιπές τεχνοτροπίες)
  Στο πλέξε πλέξε μαθαίνουμε να χειριζόμαστε το βελονακί ή τσιγκελάκι ή hook ,(ειδικά εγώ ως αρχάρια έμαθα πολλά και έφτιαξα το bolero SUPER έγινε.
  Μακάρι πάντως να μπορέσετε να μας δείξετε και κάποια φωτογραφία από τα πλεκτά της γιαγιά σας (για να μαθαίνουμε οι νεότερες).
  παιδιά παρακαλώ να μας δείξετε και σχέδια και τρόπο να πλέξουμε εύκολα ζακετάκια .
  Ευχαριστώ !!! ΚΑΛΟ ΠΛΕΞΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γεια σας!Θα ήθελα να ρωτήσω εαν κάνετε μαθήματα για βελονάκι!
  Και αν ναι που μπορώ να σας βρω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΣYΓNΩMH ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΜΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΛΙΓΟ.ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καλησπέρα...πολύ καλές οι οδηγίες..χρόνια έλεγα θα μάθω να πλέκω αλλά προσανατολιζόμουν κυρίως στις βελόνες...τελικά το βελονάκι φαίνεται εξίσου αν όχι περισσότερο ενδιαφέρον..κι αφού δεν ξεκίνησα βελόνες...το μπλογκ σου με κατατόπισε και με ώθησε να επιχειρήσω το βελονάκι...προμηθεύμαι υλικά και ξεκινώ όσο πιο σύντομα..μια ερώτηση μόνο - είμαι και λίγο αδαής στο θέμα - τα νήματα για βελόνα και βελονάκι είναι ίδια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα και καλή αρχή με το πλέξιμο!Λοιπόν το νήμα για βελόνες και για το βελονάκι είναι το ίδιο. Στις ετικέτες των νημάτων αναφέρει τι νούμερο βελονάκι ή βελόνες μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να έχει ένδειξη μόνο για βελόνες, σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιείς το ίδιο νούμερο ή μισό νούμερο μεγαλύτερο αν θες πιο "αφράτο" αποτέλεσμα

   Διαγραφή
 13. συγχαρητηρια!!!εχετε φτιαξει μια υπεροχη σελιδα!μεγαλη βοηθεια για μας τις αρχαριες..μπραβο κ παλι κ ευχαριστουμε για ολα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Συγχαρητήρια ...εξαιρετικό blog!!! Να μου λύσετε μόνο μια απορία που μου δημιουργήθηκε... Στο διπλό ποδαράκι γράφετε στις οδηγίες ότι αφήνω 2 θηλιές κ βουτάω στην 3η, ενώ στο βιντεάκι λέει αφήνω 3 κ βουτάω στην 4η. Τι ισχύει;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ 3 ΘΗΛΙΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΡΑΙΟ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μολις χτες τελειωσα το πρωτο μου κασκολ και θελοντας να βρω κατι διαφορετικο, ειδα το μπλογκ σας. Μου αρεσει που υπαρχουν και οδηγιες και φωτο και βιντεο. Σας ευχαριστουμε οι πιο απειρες... Θελω να φτιαξω ενα κασκολ για τον αντρα μου. Τι σχεδιο προτεινετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστούμε πολύ! Για τον συζυγο σου θα σου πρότεινα ένα κασκόλ που πλέκεται οριζοντια με πλέξη μισό ποδαράκι (δες οδηγίες στη σελίδα αρχάριος). Θα ξεκινησεις κάνοντας αλυσίδα το μήκος που θες να έχει το κασκόλ μετρώντας το πάνω στο σύζυγό σου (πχ 1,6 μ.), στην επόμενη σειρά πλέκεις μισό ποδαράκι και συνεχίζεις πλέκοντας όσες σειρές χρειάζεται για να φτάσεις στο επιθυμητό πλάτος. Αν θες προσθέτεις και κροσια. Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι πολύ ωραίο με πολύχρωμο νήμα. Διαλεξε τις αποχρώσεις που του αρεσουν και καλή επιτυχία!!!


   Διαγραφή
 17. go now to trelopaida2.webnode.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. πολυ ωραιο! συγχαρητήρια! αν κανατε κ μια σελιδα στο φβ θα εβγαινε στην αρχικη μας καθε δημοσιευση κ θα ηταν πιο ευκολο! ευχαριστούμε :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Πολυ ωραιο το μπλογκ σας! Θελω να πλεξω ενα σκουφο. Ποιο σχεδιο θα μου προτεινατε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Πολυ ωραιο :) αν και πρωτη φορα πλεκω ευχαριστω για της οικονες σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ευχαριστώ για ό,τι δημοσιεύετε στη σελίδα σας για αρχάριους. Μια ερώτηση θα ήθελα αρχικά να κάνω, και συγχωρήστε την άγνοιά μου: Ποιος είναι πιο εύκολος τρόπος για να ξεκινήσω να πλέκω; Με βελόνες ή με βελονάκι;
  Έχει σημασία να ξεκαθαρίσω από την αρχή με ποιον από τους δύο τρόπους θέλω να ασχοληθώ ή δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο αυτό;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και τη βοήθειά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. καλησπερα πολυ ωραιο το μπλογκ σας!!! θελω να πλεξω ενα πουλοβερ παιδικο ,αν μετρισω μεση ,χερι και πλατη, πως μπορω να βγαλω ποσες θηλιες θα χριαστω????? ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή